Ny spiller? Start her!

Velkommen til, Pathfinder.

På denne side finder du hjælp til at komme godt i gang med Pathfinder Society.

Vi håber, du vil finde svar på dine spørgsmål her, ellers er du altid velkommen til at kontakte os på pfsdenmark@gmail.com, via facebook eller via kommentar her på hjemmesiden.

Information omkring hvad Pathfinder er, kan du finde her på siden.

Explore, report, cooperate!

Hvor og hvornår spiller vi

Som udgangspunkt spiller vi i københavn, Odense og forskellige steder i Jylland.

I København spiller vi næsten alle lørdage i måneden på Bastard cafe, og den sidste onsdag i måneden i Faraos Cigarer.

I Odense kører der spil den sidste lørdag i måneden. Igen kan man melde ind hvis man gerne vil kører flere – alle er velkommen.

I jylland er det forskelligt fra by til by. Der bliver spillet officielt i aabenraa, aarhus og aalborg. Vi søger Gm’er der er interesseret i at organisere faste spil i disse områder, og hjælpe med at udvide spillerbasen i Jylland.

Det skal jeg bruge for at spille

Som udgangspunkt skal du ikke bruge noget, da de fleste spillere har ekstra af alt hvad der skal bruges. Du kan altid bruge en pregen (færdiglavet karakter fra Paizo) til at spille med, hvis du ikke har en karakter det passer i level.

Et godt begynder sæt består af

 • Blyant

 • Papir

 • et sæt terninger (en terning med 4 sider, 6 sider, 8 sider, 12 sider og 20 sider, og 2 terninger med 10 sider med forskellige tal)

 • en figur eller anden form for representation af din karakter.

Lav en bruger og få et Pathfinder Society ID

Det gør du via Paizo’s hjemmeside.

Dit ID følger dig og alle de karakterer, du skaber. Et ID for din første karakter kan se sådan ud 12345-1. ”-1” efter ID’et betyder, der er tale om den første karakter knyttet til det nummer.

Hvis det er en Starfinder karakter så vil dit nummer blive -701, og i Pathfinder Second Edition vil det være -2001.

Skab din karakter (2e)

Som ny spiller skal du bruge Core Rulebook og Deres Online Guide. Hvad du kan bruge fra andre bøger end Core Rulebook beskrives her.

Du kan altid bruge en af Paizo’s Prælavede karakterer.

I resten af denne Guide vil Core Rulebook blive forkortet til CRB.


Her er nogle ekstra ting du vil skulle tænke på ud over den guide som står i CRB i forhold til når du laver en ny karakter.

 • I PFS så skal din karakter være skabt med standard ability score fordelingsmetoden. Du må ikke rulle dem.

 • Hvis at du har deltaget meget i PFS i 1e så har du flere muligheder i forhold til backgrounds med disse Legacy Backgrounds.

 • Din karakter starter som level 1 med 0 xp. Og i PFS2e så skal du bruge 12xp for at stige level og ikke hvad der står i CRB.

 • Du starter med 15gp og ikke hvad CRB måtte fortælle dig.

 • Du må ikke vælge et evil alignment.

 • Alder. Din karakter skal som minimum være Young Adult.

 • Downtime. Du får 8 downtime dage per 4 xp du tjener. Disse skal bruges i afslutningen af hver eventyr. De kan bruges på Crafting eller Earn Income. Hvis at et eventyr har givet dig en anden Downtime Activity så kan du også bruge den.


Pathfinder Training.

Din karakter har enten gennemgået tre års træning i The Pathfinder Society eller er Field Commisioned.

Dem der starter ud med de tre års træning starter med tre point som kan fordeles blandt disse tre.

 1. Scrolls. Ledt af Kreighton Shaine (CG male Elf Loremaster). Han fokuserer på historie, sprog, videnskab og akademia.

 2. Spells. Ledt af Sorrina Westyr (N female Oriad priest of Nethys). Hun fokuserer på magi, magiske væsner og den rette måde at håndtere magiske genstande.

 3. Swords. Ledt af Marcos Farabellus (CG male Human Commander). Han fokuserer på at træne folk i kamp og infiltration.

Før hver mission vil du kunne få udleveret noget alt efter hvilke af disse tre du kar smidt point i. Det vil typisk være en potion til at kunne få lidt healing eller lignende.

Hvad du kan få står her i den officielle guide under Table 1-1, 2, 3 og 4.

Field Commissioned. Hvis din karakter er en Field Commissioned agent så har i du i stedet mere Downtime mellem eventyrerne (12 frem for 8). Og fra level 2 kan du vælge et item fra Table 1-1 hvor at dit level skal halveres (rundet ned) før hver eventyr.


Download Guide to Pathfinder Society Organized Play (1e)

I denne gratis guide kan du finde de særlige regler, der gælder for Pathfinder Society, information om karakterskabelse og meget mere.

Guiden finder du via Paizos hjemmeside.

Skab din karakter (1e)

Som ny spiller skal du bruge Core Rulebook, Guide to Pathfinder Society Organized Play og dokumentet med Character Traits. Du kan finde dette dokument og mange andre nyttige spiller ressourcer via Paizos hjemmeside.

Du kan altid bruge en af Paizo’s Prælavede karakterer.

Du kan selvfølgelig også bruge de mange andre regelbøger paizo har udgivet. Husk blot at tjekke, om det du planlægger at spille, er lovligt i Pathfinder Society. Du kan finde dokumentet med additional resources her. Bemærk at det løbende bliver opdateret. Så husk at downloade en ny version løbende.

 1. Print karakterark

  • I Guiden er der karakterark og Inventory Tracking Sheet. Print en af hver af disse. Hvis du ikke kan finde dem i guiden er de også på vores fælles drev.

 2. Sæt ability scores

  • Gå til “Character creation” i guiden og til side 15-16 i Core rulebook. Her bliver det beskrevet, hvordan du sætter din karakters ability scores (strength, dexterity, constitution, intelligence, wisdom, charisma). Husk at have dig for øje, hvilken race og class, du vil vælge. De forskellige racer giver forskellige plusser og minusser til forskellige abilities og nogle abilities er mere vigtige for nogle classes end andre. man kan også få hjælp her!

 3. Vælg race og class

  • Race: I afsnittet “Character creation” i Guiden og på side 20-27 i Core rulebook er de forskellige basis-racer beskrevet. Dette drejer sig om dværg, elver, gnome, halv-elver, halv-orker, hafling (hobbit) og menneske. Du kan også vælge kitsune, nagaji, tengu, wayang eller en ellement race, hvis du har adgang til Advanced race guide.

  • Class: I afsnittet “Character creation” i Guiden og til side 30-83 i Core rulebook. I Core rulebook er de forskellige basis klasser skitseret. Dette drejer sig om barbarian, bard, cleric, druid, fighter, monk, paladin, ranger, rogue, sorcerer og wizard. Du kan også vælge andre klasser, hvis du har adgang til ekstra bøger.

 4. Vælg languages

  • I afsnittet “Character creation” i Guiden og til den bog og side, din race står beskrevet. I din race-beskrivelse står der hvilke sprog, du kan vælge, hvis din karakter har en høj intelligence modifier. Bemærk at hemmelige sprog som Druidic ikke kan vælges på denne måde.

 5. Brug skill ranks

  • Gå til side 15 i Core rulebook. Her er et lille afsnit omkring at bruge skill ranks.

  • Gå til den bog og side, din class står beskrevet. Her finder du informationer omkring hvilke skills din karakter har som class skills. Disse skills markerer du på dit karakterark med et kryds i den dertilrettede firkant.

  • Udregn hvor mange skill points du har pr level. Vi tager rogue’en som eksempel: ”Skill ranks pr. level 8 + Int modifier”. Lad os sige, der er tale om en human rogue med intelligence 14. Dette giver en modifier på +2. Karakteren er derudover human og har et ekstra skill rank pr level på grund af det. Altså vil karakteren have 11 skill ranks at bruge på første level. Husk at være opmærksom på eventuelle andre bonusser til skill ranks.

 6. Vælg Feats

  • I afsnittet “Character creation” i Guiden og til side 112-137 i Core rulebook. Vælg de feats, der passer til din karakter. En Bueskytte-karakter ville eksempelvis foretrække at tage point-blank-shot.

 7. Vælg Faction

  • I afsnittet “Factions” i Guiden står de forskellige Factions beskrevet – hvad deres mål er og hvilke traits du kan vælge gennem din faction, når du skaber din karakter.

 8. Vælg Traits

  • I afsnittet “Character creation” i Guiden for at læse om regler for traits i Pathfinder Society

  • Gå til afsnittet “Factions” i Guiden for at finde faction traits

  • Gå til side 326-333 i Advanced Players Guide. Her finder du combat, magic, social og religion traits. Du kan også læse mere om regler for traits her.

  • Traits er små ekstra-evner din karakter har.

  • Du skal vælge 2. Heraf må ét være fra din faction.

 9. Vælg alignment

  • I afsnittet “Character creation” i Guiden og side 166-168 i Core rulebook. Du må ikke spille ond i Pathfinder Society. Husk også at nogle classes har krav til alignment. Eksempelvis skal en monk være lawful.

 10. Udregn hit points

  • I afsnittet “Character creation” i Guiden, hvor regler for hitpoints i Pathfinder Society bliver forklaret.

 11. Køb udstyr

  • Din karakter har 150 gold pieces (GP) at bruge ved karakterskabelsen.

  • I afsnittet “Character creation” i Guiden kan du læse regler for udstyr i Pathfinder Society

  • Gå til kapitel 6 i Core rulebook for at købe udstyr.

  • Indkøb på over 20 GP skal stå på dit inventory tracking sheet

 12. De sidste ting

  • Udregn carrying capacity – side 169-170 i Core rulebook

  • Hvordan ser din karakter ud?

  • Hvad er din karakters baggrund? Hvordan blev hun medlem af – Pathfinder Society? Hvorfor blev han en eventyrer? Hvor kommer hun fra?

  • Religion – gå til afsnittet “Character creation” i Guiden og til side 43 i Core rulebook.

Find et spil

For at finde og tilmelde dig et officielt spil kan du kigge på vores facebook side.

Vi glæder os til at spille med dig.

Explore, Report, Cooperate!