Køb ting til din karakter


1: Det grundlæggende

Hver gang du deltager i et Pathfinder Society­scenarie, får du et Chronicle Sheet, der er dit bevis på du har deltaget. På hver Chronicle Sheet, står der hvor mange penge og Prestige Awards, du har tjent, og hvilket udstyr, du er stødt på. Du kan bruge dine penge på at købe udstyr, og får ikke udstyr fra dit Chronicle Sheet automatisk.

Din Prestige Awards bliver til to ting: Fame og Prestige Points. Fame stiger hver gang du får ny Prestige og den repræsenterer hvor berømt og velset du er inden for din Faktion. Prestige Points repræsenterer hvor mange tjenester din Faktion skylder dig.

Du kan bruge Prestige Points til at købe items. Når du bruger Prestige Points til at købe items for, falder din Fame ikke, ­ du er lige berømt, selvom din faktion skylder dig færre tjenester.

2: Reglerne

Mellem scenarier og når din karakter er i en beboelse med over 5000 indbyggere, kan du købe ind.

Du kan købe udstyr fra dine Chronicle Sheets og fra listen “Always Available Items” på side 24­-25 i “Guide To Pathfinder Society Organised Play”. Ud over det, kan du købe flere ting, jo højere fame, du får.

Du kan også bruge Prestige Points til at købe ind med, men kun en gang per scenarie:

For 1 pp kan du købe 1 magisk genstand med værdi op til 150 gp.

For 2 pp kan du købe 1 magisk genstand med værdi op til 750 gp.

Bemærk at det kun er 1 genstand. Du kan altså ikke bruge 1 pp på 3 level 1 Potions. Den eneste undtagelse er Scrolls. Du må godt købe flere Scrolls af samme Spell for pengene, men du skal betale for hver scroll.

Til sidst har du også mulighed for at købe ting gennem din fraktion. Jo højere Fame du har, jo flere ting er dine kontakter villige til at skaffe. Se tabel 5­3 på side 26 i guiden. Den viser hvor dyre ting du må købe, når du er kommet højt nok op i Fame.

Inden for denne grænse må du købe alle tilladte genstande ­ ikke kun dem under Always Available. Det inkluderer de fleste magiske genstande fra grundbogen og fra en hel masse supplementer.

De første tre linjer af tabellen står herunder.

5 fame: 500 gp

9 fame: 1500 gp

13 fame: 3000 gp

Se under Additional Resources på paizo.com for hvad der er tilladt at købe fra de forskellige bøger.

Dit gamle udstyr kan du sælge for halv pris. Der er en kolonne til det på alle Chronicle Sheets. De genstande du køber for pp kan ikke sælges igen.

Hvis du vil udskifte en almindelig genstand med en masterwork version, skal du sælge den almindelige og købe en masterwork fra ny. Du kan altid opgradere et masterwork stykke rustning eller våben til +1 uden at betale masterwork­prisen igen. Det samme gælder fra +1 til +2 og længere op.

Du kan godt finde ting på dine Chronicle Sheets, der ikke er tilladte ifølge Guiden eller Additional Resources. Så længe de er på et Chronicle Sheet (og ikke er streget ud af din GM), må du gerne købe dem alligevel.

3: Tips

Find ud af hvad du vil købe hjemmefra og lav en liste, så du kan købe det ind i starten af scenariet og skrive det ind på dit Chronicle Sheet efter spil. Så slipper du for at skulle sidde og stresse med det ved bordet.

Tag ansvar for din egen overlevelse. Hav altid 1-­2 Potions of Cure Light Wounds (50 guld stykket) på dig.

Køb også en Wand of Cure Light Wounds (750 guld eller 2 pp). Selvom du ikke selv kan bruge den, kan du give den til en anden og bede dem heale dig efter kamp. 9 ud af 19 klasser kan bruge den. Det er god stil at heale andre også for du kan ikke klare et scenarie helt alene.

Er du Rogue, Ninja eller har du bare mange Skill Points eller bare høj CHA, så invester nogle Skill Points i “Use Magical Device”. Det er kun DC 20 at bruge en wand, og så kan du redde dagen, hvis du er den eneste der har en chance for at bruge den.

Afsæt cirka 10% af dine penge af til potions, scrolls og lignende, du kan bruge til at buffe dig selv med eller heale dig. En “Enlarge Person” eller “Bull’s Strength” kan, for eksempel, vende kampen for en nærkampskarakter.

Køb masterwork items i stedet for +1 tems i starten, for at spare penge. Et masterwork våben giver +1 til at ramme, men ikke til skaden. Til gengæld koster det 300 + våbenets grundpris i stedet for 2000 + 300 + våbnets grundpris.

Forbered dig på damage reduction. På lavere levels er det normalt en skadetype (slashing, blunt osv), mens senere er det ting som cold iron og silver.

Det er ikke dyrt at købe et ekstra våben af cold iron og et silvered.

Forbered dig på swarms. Sørg for at have en eller anden form for alchemist’s fire eller en anden måde at gøre skade til væsener der er imune overfor våbenskade.

Hav et afstandsvåben. Du kan komme ud for situationer, hvor det kun er muligt at skyde på fjenden. Så er det bedre at have en slynge, du er herre dårlig til at ramme med, end slet ikke at kunne gøre noget.

Vær opmærksom på når du køber Potions, Wands og Scrolls. Der gælder lidt særlige regler for dem i PFS: De er altid lavet af Druids, Clerics eller Wizards. De er altid lavet med lavest mulige Caster Level og de har altid en fuld opladning.

4: Nyttige indkøb

Handy Haversac (grundbogen side 516) 2000 gp Vejer altid 4 lbs, men kan bære 120 lbs. Det er kun en move action uden “Attack of Opportunity” at hente noget fra tasken, selv når den er helt fyldt.

Masterwork backpack (Advanced Player’s Guide side 181) 50 gp Giver dig + 1 STR, når du regner ud hvor meget du kan bære. Det kan være nyttigt for svæklinge, der gerne vil bevæge sig 30 fod per runde i kamp

En slynge koster ikke noget og du kan bruge sten, du finder på jorden som ammunition.