Om Pathfinder

Pathfinder Society Denmark er en gren af det internationale Pathfinder Society, der hjælper Danske pathfinder og starfinder spillere med at finde sammen på tværs af landet, gennem Paizos society spilformat.

Paizo.com

Pathfinder Roleplaying Game eller Pathfinder RPG er et rollespilsystem udviklet af forlaget og spilproducenten Paizo. Pathfinder RPG er en videreudvikling af Dungeons & Dragons edition 3.5 og er derfor et oplagt system for D&D 3.5 spillere som ikke har lyst til at foretage det fundamentale skift det er at spille D&D 4. Edition. Pathfinder RPG produceres på Open Game Licens (OGL) og er derfor begrænset af visse ophavsretlige begrænsning som betyder at elementer fra det oprindelige D&D system ikke er at finde.

Men hvad er Pathfinder RPG så? Pathfinder har glattet en række regelsæt fra det tidligere system ud, så som skills, combat maneuvers og magi. Der er indført en mere jævn og glidende udvikling af characters, så der ikke længere findes “døde levels” – i Pathfinder er det altid sjovt at stige i level. Som resultat af denne glidende udvikling er balancen mellem klasser og racer forbedret og prestige klasser er igen blevet, hvad de var tiltænkt, klasser som fremmer rollespilsmæssige aspekter frem for power-creep.

Pathfinder RPG reglerne er alle samlet i bogen Pathfinder Roleplaying Game Core Rulebook; både spiller- og GM regler er samlet i denne bog. Der er efterfølgende udgivet en række supplementer og regeltillæg, men ingen af disse er nødvendige eller påkrævede for at spille Pathfinder.

Pathfinder Society Organized Play

Pathfinder Society Organized Play er en global multiplayer rollespils-kampagne. Det betyder, at de som spiller er del af et globalt fællesskab som tæller mange tusinde spillere. Spillere som alle spiller de samme eventyr og spiller dem efter samme standarder. Dette bevirker, at man uafhængigt af, hvem man plejer at spille med, kan tage sin foretrukne character med til spil rundt om i Danmark (eller i verden) og fortsætte dennes udvikling med mennesker fra nær og fjern.

For at dette kan lade sig gøre, er der etableret et fasttømret regelsæt for character-opbygning og spil rapportering. Pathfinder Society Organized Play (PFS) blev til i 2008. Paizo Publishing lancerede PFS som en del af Pathfinder Roleplaying Game og de udgivelser som understøtter dette rollespilssystem.

Pathfinder Campaign Setting

Pathfinder RPG kan spilles i en lang række verdener og campaigns som man som Game Master (GM) frit can forme. Pathfinder universet tager også form i Paizos eget campaign setting (verden) som hedder Golarion. Golarion er på mange måder en generisk rollespilsverden, med orker og trolde, magikere og tyve samt elvere, dværge og alt hvad man sædvanligvis forventer. Golarion har en række nationer som er inspireret af vores egen verdens oldtid og middelalder. Nationerne ligger fordelt således at man som GM kan bruge Golarion til at frembringe eventyr med netop den stemning man selv foretrækker. Dette betyder at man kan placere sine eventyr i landet Taldor – hvis man er vild med ridder turneringer og den Europæiske renaisance, Galt – hvis man vil opleve den politiske kaos fra Robespierres Frankrig, Osirion – til ægyptologerne, Tian-xia – for dem som kan lide Fjernøsten, og Alkenstar – hvor magi er erstattet af krudt og kugler. Der er langt flere nationer i Golarion og man kan som GM håndplukke elementerne så de passer den stil man med sine spillere har bestemt sig for at spille.